Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Géén Big Jump in de Aa door watervervuiling : te veel bacteriën

Big Jump

Nu zondag 9 juli zouden  de gemeenten Lille en Kasterlee, samen met hun inwoners en de vzw GoodPlanet Belgium in de Aa springen.

Net als duizenden burgers over heel Europa en in de rest van België, wilden ze op die manier aandacht vragen voor de waterkwaliteit in lokale waterlopen en ook voor de problematiek van plastic.

Maar door te veel bacteriën in het water kan deze Big Jump niet doorgaan.

Burgemeester Ward Kennes (gemeente Kasterlee) : “Alle voorbereidingen werden getroffen om met zo veel mogelijk mensen het water in te springen. Een ijskar werd gereserveerd, omkleedruimtes werden voorzien, maar door de slechte waterkwaliteit kunnen we niet anders dan dit event te annuleren.”

Schepen voor duurzaamheid Luc De Backer (gemeente Lille) : “Door de buien van de laatste dagen, zijn stroomopwaarts de overstorten van de riolering in werking getreden. Als gevolg daarvan zijn er te veel bacteriën van de Escherichia coli – groep aangetroffen in het water van de Aa.

Er worden nog buien voorspeld, dus de kans dat ook op zondag 9 juli te veel bacteriën in het rivierwater aanwezig zijn, is reëel. Gezondheid staat voorop, dus daarom annuleren we de Big Jump.”

Ward Kennes rondt af, “Dit toont hoe belangrijk het is om te blijven ijveren voor schone rivieren en te blijven investeren in gescheiden rioolwaterzuiveringsstelsels.”

Big Jump

Deel dit artikel